Over mij

In 2015 studeerde ik af aan Universiteit Gent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Na deze studies raakte ik in de ban van osteopathie en startte in datzelfde jaar de opleiding aan Flanders International College of Osteopathy (FICO), waarvan ik in 2021 afstudeerde.

Samen met de patiënt op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht, waarbij beterschap op lange termijn bereikt kan worden en het lichaam als één geheel bekeken wordt, staat centraal tijdens de behandelingen. Ik hanteer dan ook een persoonlijke aanpak en luister naar het verhaal van de patiënt achter de klacht.

De eerste jaren ben ik van start gegaan in een groepspraktijk om ervaringen op te doen. Sinds februari 2021 werd het tijd om op mijn eigen benen te staan. Mijn eigen praktijk in Wintam werd zo een feit.

Onder het motto levenslang leren volgde ik verschillende opleidingen en trainingen om beter te kunnen inspelen op de noden en behoeften van mijn patiënten. Ik behaalde een kwalificatiebewijs voor Sparta-pro expert training te Zwijndrecht, Redcord neurac 1 te Beveren en volgde een opleiding dry needling jaar te Deurne.

Daarnaast trekt de passie voor mijn beroep zich ook door naar activiteiten in mijn vrijetijdsbesteding. Van 2014 tot 2016 was ik kinesist bij KVS Scheldezonen te Branst (3e provinciale voetbal. In 2015 behandelde ik de spelers van zaalvoetbalclub CKB Puurs (1ste nationale zaalvoetbal). Momenteel ben ik aanwezig op en naast het veld als fysieke ondersteuner van de spelers bij FC Oppuurs (1ste provinciale voetbal).

Zelf heb ik deze sport uitgeoefend bij zowel de jeugd en A-ploeg van KSV Bornem, KVS Scheldezonen Branst (nu: FCS Mariekerke Branst) en KVK Hingene. De laatste jaren probeer ik mijn gezondheid en conditie te onderhouden door verscheidene sporten uit te oefenen zoals lopen, wielrennen, zwemmen en squash.

Disciplines

  1. Sportkinesitherapie
  2. Osteopathie
  3. Redcord therapie
  4. Dry needling
  5. Myofasciale therapie
  6. Manuele therapie

Opleidingen

Master Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie – UGent (2015)

Osteopathie – FICO Deurne  (thesis verdediging september 2021)

Training

Certified Redcord Therapist Neurac I en II – Beveren (2015)

Spartanova Expert – Zwijndrecht (2015)

Dry Needling Therapist – DNA FICO (2018)

 

Werkervaring

Kinesitherapie praktijk Koen Buytaert (2015-2021)

Kinesitherapie Osteopathie praktijk Bert Van pellicom (2021-…)

Verzorger sportvereniging

Verzorger ZVC CKB Puurs, 1e nationale zaalvoetbal BZVB (2015 – 2017)

Verzorger KVS Scheldezonen Branst, 3e provinciale voetbal (2014-2016)

Verzorger FC Oppuurs, 1e provinciale voetbal (2019-…)

Contacteer mij

Tarieven: Als kinesitherapeut ben ik toegetreden tot de conventie en nationale overeenkomst M/21. De tarieven hiervan kan u vinden op volgende website.

Telefoon

0474 64 53 89

Adres

Frans Rottiersstraat 7 - 2880 Wintam (Bornem)

Social media